Kristi Samfunn holder nasjonal konferanse og gjør endringer i policy – 2014

Kristi Samfunn i Norge avholdt en nasjonal konferanse 27. september 2014. Etter år med studier, dialog og bønn, møttes medlemmer i Sjusjøen, Norge. Konferansen utforsket i hvilken grad den kunne slutte seg opp om følgende:

  • En person som er gift med en av samme kjønn kan vurderes for et prestedømskall [i samsvar med etablerte regler og prosedyrer i kirken]; og,
  • Vi tilbyr ekteskapets sakrament til to personer av samme kjønn [i samsvar med etablerte regler og prosedyrer i kirken].

Etter å ha hørt flere syn på saken, valgte den nasjonale konferansen i Norge, med mer enn det nødvendige to tredjedels flertall, å gjøre følgende anbefalinger til Kristi Samfunns Første Presidentskap og de Tolv Apostlers Råd:

  • Den nasjonale konferansen i Norge anbefaler at en person som er gift med en av samme kjønn skal kunne vurderes for et prestedømskall i samsvar med etablerte regler og prosedyrer i kirken; og
  • Den nasjonale konferansen i Norge anbefaler at ekteskapets sakrament tilbys til to personer av samme kjønn i samsvar med etablerte regler og prosedyrer i kirken.

Det Første Presidentskap og De Tolvs Råd må først godkjenne anbefalingene fra den norske nasjonale konferansen. Å utvikle, godkjenne og gjennomføre en midlertidig ordning kan ta opptil ett år. Endringene vil gjelde bare i Norge. Andre nasjoner vil fortsette å overholde eksisterende regler i kirken.

Kristi Samfunn er en internasjonal kirke med nesten en kvart million medlemmer i mer enn 60 nasjoner i verden. Mens vi er forent i Kristi misjon, drøftes enkelte saker i nasjonale konferanser på grunn av det kulturelle mangfoldet som kirken operer i verden rundt.

Våre vedvarende prinsipper veileder samhandlingene våre på nasjonale konferanser. Samlingene gir oss muligheten til å oppleve «Velsignelser gjennom Felleskapet» i det vi søker å ivareta at «Alle har Verdi», og å øke vår forståelse om at «Alle er Kalt», og glede oss over «Enhet i Mangfold».

Det Første Presidentskap og De Tolv Apostlers Råd må godkjenne endringene før implementering

2 kommentarer om “Kristi Samfunn holder nasjonal konferanse og gjør endringer i policy – 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s