Kristi Samfunn Verdenskonferanse vedtar ny skrift

fred - kirkens logocropped-copy-cropped-cropped-jx8qgl.jpg

Independence, Missouri – Ett nytt kapittel hellig skrift ble inkludert i ett av Kristi Samfunns skriftbøker “Lære og Pakter” ved årets Verdenskonferanse som samlet medlemmer og delegater fra hele verden 10. til 17. April 2010. Den 14. April, under den lovgivende forsamling, stemte et overveldende flertall av de 2800 delegatene, representanter fra mer enn 50 nasjoner, for å inkludere ett profetisk råd, gitt til Kirken av President-Profet Stephen M. Veazey tidligere i år, som Lære og pakter kapittel 164.

President Veazey presenterte sitt profetiske råd til kirken den 17. januar 2010 under en gudstjeneste i Kristi Samfunns Tempel, som er en del av kirkesamfunnets internasjonale hovedkvarterkompleks i Independence, Missouri. Tjenesten ble overført via internett for at medlemmer rundt om i verden fikk delta. President Veazey inviterte den verdensomspennende kirke til å be, samtale, og utøve dømmekraft i forhold til dokumentets innhold før en endelig vurdering under Verdenskonferansen.

Det nye kapittlet åpner for muligheten for folk som er allerede døpt i andre kristne trossamfunn til å bli medlemmer av Kristi Samfunn uten å måtte døpes på nytt. Skriften understreker også kraften i nattverdens sakrament. Kristi Samfunn praktiserer allerede åpen nattverd.

I innledningen til avsnittene fem til syv anerkjente president Veazey at “alvorlige spørsmål om moralsk atferd og relasjoner fortsetter å oppstå i mange land.” Han nevnte eksempler som kjønnslemlestelse, barnebruder, vanskelige konflikter over tiltrekning til samme kjønn og homofile relasjoner,og varierende juridiske, religiøse og sosiale definisjoner av ekteskapet. Skriften løfter opp “atferd og relasjoner som opprettholder alle menneskers verdi og gave» og behovet for “kulturell bevissthet og sensitivitet.” Kapitlet går inn for at “grunnleggende prinsipper for etisk atferd og relasjoner bør tas opp av Verdenskonferansen,” mens ”presserende problemer i forskjellige nasjoner” kan vurderes i nasjonale eller andre misjonskonferanser. Den nye Skrift konkluderer med punkt 9F at: “Jesus Kristi misjon er det som betyr mest for reisen fremover.”.

Kristi Samfunn bekrefter Bibelen som grunnleggende Skrift for kirken. I tillegg bruker Kristi Samfunn Mormons bok og Lære og pakter, som hverken erstatter Bibelens vitnesbyrd eller forbedrer det, men fordi disse bøkene bekrefter Bibelens budskap om at Jesus Kristus er den levende Guds Ord.

Kristi Samfunn er en verdensomspennende kirke med om lag 250000 medlemmer i mer enn 50 nasjoner. Kirkesamfunnets internasjonale hovedkvarter ligger i Independence, Missouri. Besøk http://www.CofChrist.org for å lære mer om Kristi Samfunn og Verdenskonferansen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s